Hlavně přečíst Příručku...

1. leden 2010
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Přišel nový rok. S dvojkou na začátku už vlastně jedenáctý, i když následujících 365 dní budeme do letopočtu dosazovat desítku. Co nám asi přinese? Takovou otázku si touhle dobou klade asi každý.

Na jednu věc si umím odpovědět už teď. Za spoustu věcí zaplatím více než loni. V tomto je každý začátek roku stejný. A každým rokem se sám sebe ptám, kam až to může jít a kde zase co budu muset krouhnout. Narozdíl od našich zákonodárců si totiž málokdo může dovolit každoročně sestavovat deficitní rozpočet. Obyčejný člověk prostě musí nějak vyjít, jestli nechce skončit na ulici nebo za mřížemi.

Novoroční předsevzetí si už nějaký ten rok nedávám, nemám v sobě tak pevný řád. Jediné, které se mi kdy podařilo dodržet, je novoroční předsevzetí si nedávat. Jeden si tím ušetří pocit studu a zklamání z nezvládnutí situace.

Ale nějaký plán na rok 2010 přece jen mám. A souvisí právě s výdaji. Už na podzim jsem omezil "zahálčivý způsob života". Protože jednou z věcí, která zdražuje, je pivo, v hospodě mě tak už nenajdete. Tím výrazně ušetřím i na kuřivu. A současně získám více času na koníčky a práce, které bych rád zvládl doma. Takové to kutilství a velebení domova.

Také se chystám více číst. Loni jsem kromě tisíců zpráv a článků v tisku zvládl i tři knihy. Není se moc čím chlubit, v dávných dobách, než jsem začal redaktořit, jsem tři knihy přečetl za týden až měsíc. Podle velikosti či tloušťky. Doufám, že jich letos přečtu aspoň deset. Času totiž moc není a bude ho ještě méně. Například bych si rád ještě v klidu přečetl titul, který jsem dostal pod stromeček. Jmenuje se to Příručka pro tatínky. Jen se trochu bojím, že to bude na pár příštích let poslední kniha, kterou si přečtu. Uvidíme.

Každopádně - přeji vám ve zdraví a klidu prožitý rok 2010 a ať vám i nadále dobře slouží sluch, vážení a milí posluchači!

autor: tif
Spustit audio