Hlučín má po měsíci opět starostu

14. říjen 2008
Zprávy , Zprávy

Po necelém měsíci má město Hlučín na Opavsku opět starostu. Tamní zastupitelé zvolili těsnou většinou Bernarda Ostárka, který v této funkci střídá Davida Maňase (ODS). Ten na svou funkci rezignoval v polovině září. Důvodem jeho odchodu byl tlak veřejnosti a negativní reakce obyvatel města na záměr vybudovat v Hlučíně bioplynovou stanici a separační linku na likvidaci biologického odpadu.

Nový starosta chce především dokončit smlouvu s hlučínskou cihelnou a tím pádem zabránit stavbě bioplynové stanice. Jak nám řekl krátce po zvolení, určitě budou pokračovat dříve naplánované investice - třeba oprava historické ulice Dlouhoveská.

"Teď musíme dokončit tu Dlouhoveskou a pak postavit dětské hřiště. Máme také ještě rozdělané další akce, jako například komunikace v Darkovičkách. Pak nás čeká příprava rozpočtu na příští rok," říká nový starosta.

Jednapadesátiletý Ostárek působí v Ostravě jako středoškolský učitel a svého postu se hodlá vzdát. V hlučínském zastupitelstvu usedá od roku 1994. V posledních volbách kandidoval za ODS. Ze strany ale letos v lednu vystoupil.

autoři: mrk , tif
Spustit audio