Hokejový šampionát přiláká do Ostravy davy turistů, hotely už hlásí obsazeno

17. prosinec 2014

Ostrava se připravuje na desetitisíce fanoušků. Mistrovství světa v ledním hokeji, jehož jedna část se koná právě v krajském městě, se totiž blíží. V květnu se tu předvedou mimo jiné týmy Slovenska, Ruska nebo Finska. Kdo z fanoušků si ovšem nezamluvil ubytování dlouho dopředu, teď už bude mít problém.

Ještě něco přes 130 dnů zbývá do začátku mistrovství, hotel Imperial v centru Ostravy už má ale dlouho beznadějně plno. „Tato situace trvá už téměř déle než rok. Pro nás je to samozřejmě velký přínos, i když nám to poněkud komplikuje situaci vzhledem k našim stálým hostům a dlouhodobým klientům,“ říká mluvčí hotelu Klára Daňková.

A v jiných ostravských hotelích je to podobné. „U některých hotelů jsme se dozvěděli, že mají už pět let dopředu zarezervovaná místa. Takže šance je malinká. Možnosti ubytování bych momentálně hledal mimo Ostravu,“ radí Jakub Santarius z Ostravského informačního servisu.

A plní se nejen hotely, ale třeba i termíny speciálních prohlídek města, které informační servis připravuje. „Už teď máme řadu rezervací pro klienty ze zahraničí. Často jsou to prohlídky v cizím jazyce, nejčastěji v angličtině, ale samozřejmě máme nachystané i prohlídky pro české návštěvníky a turisty, kteří do Ostravy na mistrovství přijedou,“ dodává Santarius.

Pořádné žně zažívají ostravské hotely například také v létě díky festivalu Colours of Ostrava nebo při Dnech NATO.

Další obří sportovní akce se pak bude v Ostravě konat v roce 2018, a to kontinentální pohár v atletice.

autor: iha
Spustit audio