Hotelový dům Jindřich bude asi už v létě zbourán

23. březen 2007

Hotelový dům Jindřich v Ostravě čeká demolice. Do konce roku 2009 chce majitel objektu, společnost RPG Real Estate, na jeho místě vybudovat moderní komplex tří budov. Jindřich dosud sloužil jako hotel nižší kategorie, ale také jako sídlo řady firem.

V budoucnu se to v podstatě nezmění, vše ale má být na vyšší úrovni. "Měl by zde vzniknout hotel business třídy začleněný pokud možno do některého z mezinárodních řetězců. Ubytovací kapacita by měla být kolem 120 pokojů. Měla by tam být také dostatečná plocha pro kanceláře, ale počítáme i se službami pro širokou veřejnost," upřesňuje mluvčí společnosti RPG Real Estate Petr Handl.

Logo

Do konce dubna chce majitel objektu požádat o demolici, v létě pak pravděpodobně Hotelový dům Jindřich půjde k zemi. Stavět se začne ještě letos a hotovo má být za dva roky.

Městu stejně jako obvodní radnici Moravské Ostravy a Přívozu se projekt líbí. Lidé, kteří žijí v okolí, tak nadšení nejsou. Jak už naznačili dříve, bojí se, že stavba zhorší jejich životní podmínky.

Místo hotelového domu vznikne komplex tří budov, z nichž jedna může patřit k nejvyšším budovám ve městě. Jestli přeroste například ostravskou radnici, to zatím není jasné.

"Projekt je v těchto dnech finalizován, dotvářen. V této chvíli již víme, že ta nejvyšší budova by měla mít přes 20 pater, ale kolik to bude přesně a jak tedy bude definitivně vysoká, to je zatím úkolem projektantů," vysvětluje Handl.

Jak zaznělo, projekt není konečný, proto RPG Real Estate zatím nechce zveřejnit, s jak velkou investicí počítá. Ani to jestli kvůli němu opravdu musí vykoupit garáže, které stojí za Hotelovým domem Jindřich na jejím pozemku. S majiteli teď o prodeji jedná.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu