Karlovu Studánku má řídit správce. Chce to starostka

27. červen 2011
Zprávy , Zprávy

Současní zástupci Karlovy Studánky nechtějí předat obec do rukou bývalého vedení. Krajský soud v Ostravě prohlásil říjnové komunální volby v lázeňské obci za neplatné.

Soud vyhověl stížnosti strany Pro rozvoj Karlovy Studánky, které přišel podezřelý nárůst obyvatel těsně před volbami. Do termínu nových voleb má řízení obce převzít bývalý starosta a místostarosta.

S tím ale nesouhlasí starostka obce Radka Chudová, která podala žádost na ministerstvo vnitra. Obec má podle ní řídit správce. Její stanovisko podpořila peticí více než polovina místních obyvatel.

„Čelím vlastně zděšení občanů, kteří jsou rozhořčeni z toho, že by chod obce do doby nových voleb mělo vést bývalé vedení obce. Oni nesouhlasí s tím, aby občan, který dostal sedm hlasů, vedl obec do nových voleb,“ řekla starostka.

Volby vyhrálo Sdružení nezávislých kandidátů - Spokojení občané I, které v devítičlenném zastupitelstvu získalo čtyři mandáty a křeslo starosty. Po jednom mandátu získali sociální demokraté, Sbor dobrovolných hasičů a sdružení Pro rozvoj Karlovy Studánky.

autor: Jana Jeckelová
Spustit audio