Konec prázdnin

1. září 2006
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Pohled do kalendáře asi nepotěší zejména děti. Možná ale, že i mnohému učiteli či učitelce se ozve žaludeční vřed. Ano, už je to tak - prázdniny končí a další školní rok začíná.

0:00
/
0:00

Je tady konec prázdnin. Hurá. Odpočaté děti nadšeně zasednou do školních lavic, dospělí začnou zase pořádně chodit do práce a vylepšovat hrubý domácí produkt, aby se měli politici a ekonomové čím chlubit. Redaktoři už ve svých příspěvcích nebudou tak často říkat, že vyjádření toho a toho se nepodařilo získat, protože všichni měli dovolenou... - vše se vrátí do starých vyjetých kolejí.

Přichází čas vzít si dovolenou. Už se těším, až vyjedu někam do přírody, do hor, kamkoli. Nebudou tam ty prázdninové davy lidí, hogo-fogo rodinky s dětmi rozmazlenými tak, že bych je nejraději hodil z věže, nebudou tak vysoké ceny, protože už bude po sezóně. Taky budou jezdit spoje, které byly přes prázdniny zrušeny. A nebudu se muset dohadovat s kolegy na termínech, kdo kdy může či nemůže. Prostě samá pozitiva.

Moc se na své volno těším, tak jako se děti těší, až půjdou v pondělí po dvou měsících do školy, aby mohly s kamarády probrat všechno, co se v létě událo.

Musím se přiznat, že vždy na konci srpna jsem rád, že už nejsem dítě, které se netěší do školy, ale že si naopak volno můžu udělat. Mé stresující vzpomínky na protivné učitelky vzaly dávno za své, ale věřím, že na mnohé dítě teď takové vzpomínky lezou. Tak takovým teď přeji pevné nervy a hodně štěstí v novém školním roce. Vlastně bych to měl popřát všem. Takže hodně štěstí! Ale ještě předtím - pěkný víkend.

autor: tif
Spustit audio