Krajský soud v Ostravě poslal do vězení kuplíře

29. leden 2010

Krajský soud v Ostravě dnes vynesl rozsudky nad kuplíři. Muž a žena organizovali i za použití násilí prostituci v Rakousku. Miroslav Mezey a Diana Klevetová zprostředkovávali dívkám z regionu práci v nočních klubech, a za to od nich pak vybírali část zisku. Nejméně v jednom případě ale žena o cíli své cesty nevěděla.

Žena odjela s ujištěním, že si přivydělá jako tanečnice. Násilím ji ale donutili k prostituci. Obžalované usvědčily odposlechy telefonních hovorů. Za obchod se ženami jim hrozily až dvanáctileté tresty. Miroslava Mezeye poslal nakonec soud za mříže na šest let, jeho společnici Dianu Klevetovou na tři a půl roku. Podle soudu byla prý původně sama obětí a v době, kdy se zapletla do sítě kuplířů, jí bylo teprve osmnáct let.

"S hodnocením důkazů a s právní kvalifikací soudu jsem velmi spokojena. Určité pochybnosti mám ale o výši uložených trestů u některých obžalovaných, ale samozřejmě závěrečné rozhodnutí si vyhrazuji až po doručení písemného vyhotovení, až bude černé na bílém, abych se mohla vyjádřit," řekla státní zástupkyně Daniela Srbová.

Rozsudek ještě není pravomocný. Mezey se na místě odvolal a Klevetová si ponechala lhůtu na rozmyšlenou. Další člen gangu odešel od soudu s podmínkou a čtvrtého kuplíře soud nepotrestal. Jeho účast byla údajně jen okrajová, navíc si teď na Mírově odpykává desetiletý trest za loupež.

Spustit audio

Více z pořadu