Kulturní revue Protimluv oslaví desáté výročí

22. únor 2012

Kulturní revue Protimluv slaví. Časopis vycházející v Ostravě se už deset systematicky věnuje literatuře, výtvarnému umění, hudbě a dalším uměleckým oblastem.

Kulaté jubileum připomene dnes v 19:00 literární večer v ostravském klubu Fiducia, kterému bude už v pět odpoledne předcházet debata v Domě umění. Kromě literátů Ivana Motýla nebo Petra Hrušky na něm nebude chybět ani šéfredaktor Protimluvu Jiří Macháček.

„V Domě umění celou akci nastartuje beseda nebo debata nad směřováním kulturních a literárních časopisů s tím, že bych chtěl, aby v té debatě byl samozřejmě brán hlavně zřetel na vývoj toho časopiseckého života na Ostravsku. V konfrontaci třeba i s tím, co bylo v devadesátých letech,“ říká Macháček.

Na následném setkání ve Fiducii vystoupí například Yvetta Ellerová, Petr Hruška, Oskar Mainx, Ivan Motýl a řada dalších. Čestným hostem večera má být kanadský básník John pass.

Výroční večer pak v 21:00 v Hudebním bazaru uzavře koncert a afterparty, na kterém vystoupí Garasu – projekt Radima ze Skla a kapela Murky Ajar.

autoři: tif , čan
Spustit audio