Kulturní tipy: V Ostravě začíná Protimluvfest, v rozhlase zazpívají Adash a Noach

15. říjen 2014

Pravidelné dopolední Kulturní tipy nás zavedou za literaturou, na koncerty různých žánrů i na debatu.

V Ostravě dnes začíná literární přehlídka Protimluvfest. Příznivce prózy i poezie tak čekají tři dny nabité autorskými čteními našich i zahraničních literátů.

Jako první se v 17:00 představí v klubu Fiducia spisovatel Michal Ajvaz. Od 18:30 přijdou v klubu Les na řadu hosté ze Slovinska a ve 20:00 opět v Lese dostanou prostor autoři spjatí s časopisem Revolver Revue.

V Opavě si naopak přijdou na své milovníci opery, a to především díla Leoše Janáčka. Z jeho bohaté tvorby si opavské Slezské divadlo vybralo k nastudování operu Její pastorkyňa, kterou uvede od 19:00.

Na koncerty různých žánrů jste zváni do sálů a klubů v Ostravě

Studio 1 Českého rozhlasu Ostrava rozezní od šesti večer sborový zpěv. Vokální soubory Adash a Noach uvedou židovské písně - a to u příležitosti výročí prvního transportu Židů v Evropě.

Hned pět souborů se představí od 18:30 v sále Janáčkovy konzervatoře v koncertním programu nazvaném Komořina, to je dřina!

A legenda české folkrockové muziky Michal Prokop slibuje spolu s kapelou Framus 5 příjemný večer v klubu Garage v Ostravě-Martinově. Tady si poznačte začátek ve 20:00.

Tečku dnes uděláme pozváním na debatu s názvem Demokracie po česku aneb Tak jsme to chtěli? Hlavními hosty pořadu, který se uskuteční v ostravském klubu Fiducia, budou od sedmi večer spisovatel Petr Placák a sociální geograf Vladimír Baar.

autor: čan
Spustit audio