Květy v dlaních. Vybíráme z nového alba písničkářky Kláry Veselé

22. říjen 2021

V Hudebním přístavu kotví Amélie, ovšem nikoli z Montmartru, jako v slavném filmu, ale Amélie Kláry Veselé, talentované písničkářky, skladatelky, zpěvačky, akordeonistky a prostě mladé agilní dámy, která natočila vlastní desku plnou krásných a nevšedních písní.

Na Kláře Veselé mě baví její upřímnost, s níž zpívá o svých pocitech a zážitcích. Její netypický hlas má různé odstíny. Je pravdou, že se pod kůži nedostává vždy úplně snadno a člověk si musí občas trochu zvyknout. Na druhou stranu aranžmá a melodie alba Kláry Veselé jsou na první poslech okouzlující a zapamatovatelné. Je zřejmé, že melodická invence je silnou stránkou této mladé autorky.

Dnes si představíme píseň s názvem Květy v dlaních. Její nálada je hřejivá a ospalá,  tato hlasová poloha Kláře Veselé skvěle sedí a zahřeje teplem slunečních paprsků nového dne.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.