Lékař, který zavraždil svou bývalou pacientku, dostal u soudu 18 let za mřížemi

15. červenec 2011

Osmnáctiletý trest vyměřil lékaři Krajský soud v Ostravě. V současné době nezaměstnaný Edgar Bednář neměl peníze, a tak využil návštěvy u starší nemocné ženy v Ostravě-Porubě. Fyzický útok byl chladnokrevný - i to zaznělo během rozsudku.

„Každé ráno, když přicházím po noční směně do té kuchyně, tak vždycky překročím to místo. Je to velice těžké,“ svěřil se nedávno pan Juraj Mikóczi, který ztratil manželku.

Chladnokrevně promyšlené kroky pachatele, návštěva v bytě s úmyslem zabít a krást - tato slova zněla v soudní síni. Státní zástupce Vít Legerský popsal to nejhorší - samotný útok na 75-letou starou paní.

„Určitě byla několikrát udeřena do obličeje, sražena na zem. Byla škrcena až do jejího udušení,“ uvedl žalobce.

Policii se podařilo zajistit tolik stop přímo na místě činu, že nebylo pochyb o jménu pachatele.

„Za jejími nehty zůstaly biologické stopy, které byly prostřednictvím DNA prokázány jako jeho,“ dodává Jiří Křívský z ostravského krajského soudu.

Opakovaně nezaměstnaný lékař Edgar Bednář měl dluhy, problémy se svými zaměstnavateli a také často kradl v obchodech. Měl nad sebou hrozby exekutorů a holdoval alkoholu včetně léků, které si sám předepisoval.

Soudkyně poslala doktora Bednáře do vězení se zvýšenou ostrahou. Zatím nepravomocně, protože obě strany si vzaly lhůtu na rozmyšlenou.

autor: mrk
Spustit audio

Více z pořadu