Lidé ve Frýdku-Místku si stěžují na hluk ze skateparku. Radnice hledá pro areál nové místo

3. srpen 2016
Zprávy , Zprávy

Hledání vhodného místa pro nový skatepark ve Frýdku-Místku se protahuje. Magistrátu se nedaří najít dobře dostupnou lokalitu, kde by současně mladí sportovci nikoho nerušili. Útočiště mají mladí lidé na skateboardech, ale i koloběžkách prozatím na bývalém dopravním hřišti, jenže hodně lidí z okolí je tam kvůli rámusu nechce.

Překážky ve skateparku jsou většinou z plechu. „Je tady pět překážek, ta uprostřed je nově vyměněná, protože se už rozpadala,“ říká Martin Paľov z terénní služby Rebel, která spadá pod Charitu Frýdek-Místek. V ruce má igelitový sáček a jde sbírat v areálu odpadky.

„Snažíme se to udržovat v čistotě, ale není to ta naše prioritní práce. Prioritně se sem snažíme zatáhnout i jiné děti z ulice, které nemají žádný zájem a nemají co dělat. Půjčujeme jim skate nebo koloběžku a mohou si zdarma zajezdit,“ dodává Martin Paľov.

Skatepark se nachází mezi řekou a obytnou zástavbou. A právě z panelových domů si lidé na provoz skateparku stěžovali. Hlavně na hluk. Obyvatele domu utěšuje, že se má skatepark přestěhovat jinam.

Jenže najít místo pro nový skatepark už trvá déle než rok a zatím bez výsledku. Najít lokalitu, která by vyhovovala územnímu plánu, byla pro všechny dobře dostupná a aby skejťáci nikoho v okolí nerušili, není jednoduché,“ vysvětluje mluvčí města Jana Matějíková.

Nový skatepark by měl být z betonu, měl by být tedy méně hlučný a překážky by navíc měly více vydržet.

autor: iha
Spustit audio