Majáles Ostrava, gastro akce, rozhlasový Den otevřených dveří... Vyberte si z našich tipů

16. květen 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Majáles Ostrava 2024

V pátek 17. května jste zváni na Majáles Ostrava 2024. Akce začíná v 15 hodin na Slezskoostravském hradě. Je to už 28. ročník tradiční studentské slavnosti, který letos nabídne několik scén s multižánrovým programem. Vystoupí třeba Pam Rabbit, Pavel Calta, Adam Mišík či Xindl X. Chybět nebude tradiční majálesový průvod.

Jak se dělá dobrá škola
Montessori centrum Hlučín zve v pátek veřejnost na prožitkový vzdělávací festival Edu Fest. Začíná na hřišti Základní školy Tyršova v 16 hodin. Téma zní Jak se dělá dobrá škola. V rámci programu vystoupí i děti společně s pedagogy Základní školy Via Montessori.

Pozorování Měsíce
V třinecké hvězdárně Mikuláše Koperníka se od 19 hodin koná Pozorování měsíce se správcem zařízení Davidem Vodeckým. Akce pořádaná ve spolupráci s Knihovnou Třinec se koná za každého počasí.

Úplněk

Den v muzeu
Do krnovského Městského muzea ve Flemmichově vile vás pozveme na Den v muzeu, který oslaví Mezinárodní den muzeí. Těšit se můžete na komentovanou prohlídku aktuální výstavou My čtyři a taky na prohlídku historické muzejní vily. Páteční akce začíná v 17 hodin.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Ostrava

Ostravské studio Českého rozhlasu pořádá dnes Den otevřených dveří. Akce se koná od 10 do 16 hodin a těšit se můžete na oblíbené moderátory a redaktory, taky komentované prohlídky studií či autogramiádu písničkáře Jiřího Krhuta. Zahraje taky ostravská kapela Tři vykřičníky (časový harmonogram akce v odkazu).

Čtěte také

Tradiční suvenýr z naší rozhlasové akce je fotografie z fotokoutku, kde budeme mít letos připraveny tematické rozhlasové rekvizity.

Je to letos 95 let, co Český rozhlas Ostrava začal vysílat, a my se těšíme na vaši návštěvu!

Podívejte se na video, jak to u nás vypadalo loni :)

Tlapky v Ostravě
S dětmi se v sobotu zabavíte v ostravském Akordu, kde se koná pohádková party. Akce Tlapky v Ostravě slibuje diskotéku s bublinkami, oblíbené pohádkové postavičky, fotoautogramiádu s maskoty či malování na obličej. Prostor se otevírá v 15 hodin.

Štramberský jasoň
Zveme vás také na 8. ročník Štramberského jasoně. Čeká vás 11 tras turistického (dálkového) pochodu včetně novinky Jasoň 45, závodu v časovém limitu 12 hodin z Ostravice přes Lysou horu do Štramberku. Podrobnosti o této sobotní akci najdete na webu bezvabeh.cz.

Joe Karafiát Trio
V Hudebním Bazaru v Nádražní ulici v Ostravě vystoupí v sobotu ve 20 hodin Joe Karafiát Trio.

Gastro akce napříč regionem

Do Markvartovic vás pozveme na tradiční Smažení vaječiny, které se koná v pátek od 15 hodin v areálu Základní organizace Českého svazu chovatelů Markvartovice. Těšit se můžete taky hudební vystoupení DUA Rozmarýn.

Guláš Fest 2024, to je pozvánka na sobotu do Nýdku na výletiště Požárník. Těšit se můžete na hudebně-kulinářský zážitek, tedy soutěž o nejlepší guláš, taky hudební vystoupení kapel jako Panter nebo Bastard či bubeníka Miloše Meiera, člena kapely Dymytry. V programu je i show Klaunů z Balónkova, kteří zabaví děti. Akce začíná ve 13 hodin.

To v Ostravě si v sobotu užijete Pojez Fest 2024. Gastrofestival se koná v Dolní oblasti Vítkovice od 10 hodin.

Food festival je pozvánka do Nového Jičína. Koná se v sobotu od 10 hodin na Masarykově náměstí, letos už třetí ročník. Těšit se můžete na mix chutí z domácí i světové kuchyně. Nabídka je široká, od hmyzu, přes street food po zážitkovou gastronomii. Vařit se bude i na pódiu s přenosem na LED stěnu a chybět nebude tematický hrací koutek s workshopy pro děti. A zapojit se můžete do soutěže o nejlepší domácí štrúdl.

A v neděli pak můžete zamířit na Jarní sousedský piknik v DK ve Frenštátě pod Radhoštěm. Akce začíná ve 14 hodin, můžete se pobavit a podělit o své domácí pochutiny se sousedy. Připraveny jsou taky aktivity pro děti a kulturní program.

Venkovní food festival

Výstava Lovu zdar!
Na zámku v Hradci nad Moravicí navštívíte výstavu Lovu zdar! K vidění je do 28. října a prezentuje lovecké trofeje ze sbírek knížat Lichnovských.

Koncert Marie Rottrové
V Dolním Benešově v neděli zazpívá první dáma českého soulu Marie Rottrová. Galakoncert v kulturním domě začíná v 19 hodin.

Spustit audio

Související