Mladý řidič v Ostravě zemřel při honičce s policií

12. leden 2011
Zprávy , Zprávy

Automobilová honička v Ostravě skončila smrtí mladého řidiče. Snažil se ujet policistům, dostal smyk a srazil se s tramvají. K neštěstí došlo dnes dopoledne, hlídka chtěla zastavit rychle jedoucí auto v Ruské ulici.

Šestadvacetiletý šofér ale nereagoval a snažil se jí ujet. Policejní vůz pak řidiče pronásledoval, tomu se však podařilo zmizet z dohledu. Zběsilá jízda trvala několik kilometrů a skončila v ulici 1. máje.

„Před střetem s tramvají měl řidič Seatu předjíždět vozidlo značky Citroen Xsara, poškodit jej, načež mělo dojít ke smyku Seatu a následnému střetu. Při nehodě zemřel 26letý řidič Seatu. Zda byl řidič pod vlivem alkoholu či návykových látek stanoví nařízená pitva,“ upřesňuje mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Na místo nehody vyjely také dva vozy hasičů, kteří museli tělo řidiče z vozu vyprostit.

„Nejprve odtáhli silně zdemolované osobní auto kousek od tramvaje, jejíž přední část vykolejila. Po zdokumentování nehody policií hasiči vyprostili tělo mladého řidiče z auta, a to pomocí hydraulických nůžek a hydraulického rozpínáku,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Celková škoda se podle prvotních odhadů pohybuje kolem 300.000 korun. Oprava tramvaje a kolejiště vyjde na přibližně 150.000 korun.

Proč mladík před policií ujížděl, zatím není jasné. Policisté vyzývají všechny svědky nehody a zběsilé jízdy mladého řidiče, aby je kontaktovali. Informace lze sdělit na bezplatné lince 158.

autoři: tif , Michal Schoffer
Spustit audio