Muž z Orlové chtěl v garáži upálit dvojici lidí

31. březen 2010

Krajští policisté obvinili z vraždy muže, který se v Orlové pokusil v garáži upálit dva lidi. Hrozí mu až 20 let za mřížemi anebo výjimečný trest. Pachatel se podle policistů zřejmě chtěl muži a ženě, kteří v garáži přespávali, kvůli vzájemným sporům pomstít.

Jak potvrdila krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská, 45letý útočník se k činu doznal. Kriminalisté teď chtějí, aby ho soud poslal do vazby.

„Pachatel zajistil zvenku plechová vrata garáže a cíleně tak znemožnil jejich otevření. Před objekt poté naskládal různý materiál, který si přinesl a zapálil ho. Osoby uvnitř se ocitly v přímém ohrožení života. Mohly uhořet nebo se udusit. Muž a žena, kteří se v té chvíli nacházeli v garáži a zřejmě spali, si naštěstí vzniklého požáru všimli. Přivolali poté strážníky městské policie," upřesnila Štětínská.


V péči lékařů skončili další čtyři bezdomovci

Hned čtyři bezdomovci skončili dnes v noci v péči ostravských lékařů. Dvojice mužů se popálila, poté co začalo hořet ve sklepě v Porubě, kde přespávali. Další dva bezdomovci se v Mariánských Horách stali terčem násilného útoku. Do garáže, kde se zdržovali, přišel 31letý muž v doprovodu dalšího člověka. Měl je napadnout a to i baseballovou pálkou. Kriminalisté útok vyšetřují jako ublížení na zdraví. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu