Na dva roky přerušená stavba kanceláří na Karolině pokračuje

26. červen 2011
Zprávy , Zprávy

Stavba kanceláří na území po bývalé koksovně v Ostravě se znovu rozběhla. Potvrdil to zástupce developera. Výstavba nové čtvrti Karolina se zkomplikovala a zpozdila kvůli hospodářské krizi.

K projektu se přidal třetí investor - firma GEMO Olomouc. Kancelářský objekt je součástí první etapy výstavby nové městské čtvrti na ploše po bývalé koksovně. Dokončený má být příští rok v dubnu.

„V Ostravě je nějakých 100.000 metrů čtverečních kvalitních kanceláří, z nichž asi 20 procent jsou prázdné. Výhodou Nové Karoliny je určitě to, že je to bezkonkurenčně nejlepší kancelářské místo v celé Ostravě, a tak věřím, že tento projekt si své zákazníky najde,“ říká předseda představenstva hlavního investora, firmy PasserInvest Group, Radim Passer.

Kancelářský objekt přijde na více než miliardu korun a nabídne 25.000 metrů čtverečních kancelářských ploch a další prostory.

Jak připomněl ředitel společnosti MultiDevelopment Lubomír Kočí, součástí první etapy výstavby je také obchodní centrum, obytný dům anebo nové náměstí.

„Obchodní centrum se bude otevírat v březnu 2012. Dokonce myslím, že už je stanoven termín 8. března. Současně s ním bude hotov bytový objekt, téměř veškerá infrastruktura, celá nová ulice, náměstí, pěší lávka. Napohled bude hotova i větší část toho kancelářského objektu,“ dodal Kočí.

Na jaře 2013 by měla být dokončena i rekonstrukce původních průmyslových a dnes už historických objektů takzvaného Trojhalí.

autor: mik
Spustit audio