Na Opavsku se opět srazil vlak s autem

2. duben 2011
Zprávy , Zprávy

Na přejezdu mezi Velkými a Malými Hošticemi se v noci srazil vlak s vozem taxislužby. Lehce zraněni byli řidič automobilu a jeho pasažér. Jde už o druhou nehodu v tomto týdnu na tomtéž místě.

Ke srážce došlo krátce po půlnoci. „Posádka rychlé zdravotnické pomoci ošetřila dva lehce zraněné účastníky, oba z osobního vozidla. Šlo o jednadvacetiletého muže, který utrpěl poranění hlavy a šestatřicetiletého muže, jenž byl zraněn na dolní končetině. Pacienti byli předáni na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice Opava,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Po středeční kolizi vlaku s kamionem byl nechráněný železniční přejezd zabezpečen jen provizorně výstražnými kříži. Nicméně vlakvedoucí, podle dosavadních informací, nic nezanedbal. Jel pomalu a houkal.

„Šetřením jsme zjistili, že rozkazem Českých drah byla v místě křížení nařízena desetikilometrová rychlost a strojvedoucí jel opravdu malou rychlostí. Ale jak říkám, je to v šetření a nejspíš je to nepozornost toho řidiče taxislužby. Ale to je jen spekulace, všechno je v šetření,“ doplňuje mluvčí opavské Policie René Černohorský.

Kolize na nějakou dobu zastavila provoz na silnici i železnici spojující Opavu s Hlučínem. Doprava byla obnovena kolem 02:30. Škoda je odhadována celkem na 100.000 korun.

Hůře skončila podobná nehoda, která se na stejném přejezdu u Velkých Hoštic stala ve středu. Tehdy se vlak se 120 pasažéry srazil s polským kamionem. Zranění utrpělo 26 lidí. Policie už řidiče kamionu obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti.

autoři: tif , čan
Spustit audio