Na ostravském výstavišti se připravuje knižní veletrh

11. červen 2012

Letní knižní veletrh v Ostravě je „na spadnutí". Červeně v kalendáři si zatrhněte už tento pátek a sobotu. Na svá autorská čtení a besedy se čtenáři se chystají desítky renomovaných spisovatelů a publicistů. A také nakladatelé a vydavatelé, kteří do Ostravy přivezou to nejzajímavější ze své produkce.

Návštěvníci budou moci zalistovat knihami a publikacemi stovky nakladatelů, kteří zaplní celé první patro výstavního pavilonu A, slibuje ředitelka knižního veletrhu Markéta Hejkalová.

„Smyslem je ukázat lidem knihy co největšího počtu nakladatelů a pozvat je na zajímavý doprovodný program – setkání s autory, autogramiády, uvádění nových knih,“ upřesňuje ředitelka.

Na veletrhu bude k mání široké spektrum literatury – od beletrie, přes knihy pro děti, po naučné publikace a cestopisy.

„Mottem veletrhu jsou knihy jako cesty k zábavě i k poučení. A ta kniha jako cesta zahrnuje knihy, které se týkají bezprostředně cest; tam budou uváděny třeba cestopisy o Himalájích, o africkém národním parku, o misích v Jižní Americe. Ale kniha je vlastně také cesta do vnitřního světa člověka, takže tam bude představeno také několik velmi zajímavých novinek současné prózy,“ říká Hejkalová s tím, že

Po celý pátek a sobotu budou na veletrhu probíhat také autorská čtení a besedy. Z prozaiků se představí například Jiří Hájíček, který uvede román Rybí krev, dále Roman Ludva, který uvede několik detektivních povídek.

Potkat můžete i dva autory z blízkého zahraničí – slovenského prozaika Jozefa Banáše a srbského autora Sašu Stojanoviče. Z regionálních autorů nebudou na letním knižním veletrhu chybět Eva Tvrdá, Arnošt Vašíček, Miroslav Sehnal nebo Lýdie Romanská.

Knihám bude ostravská Černá louka patřit od pátečních deseti hodin až do sobotní páté odpoledne.

autor: čan
Spustit audio