Natálie Flajžíková

redaktorka

Vytvářím zprávy a natáčím reportáže pro potřeby rozhlasového zpravodajství.

Co v rozhlase dělám:
Vytvářím reportáže, zprávy, připravuji rozhovory a živé vstupy. Zkrátka vše, co k práci novináře patří. Nebo by se dalo také říct, že naslouchám, přemýšlím, píšu a občas toho i hodně namluvím. Mojí oblastí je Ostravsko a tématem zdravotnictví.

Jak jsem se k této práci dostala:
Chtěla jsem změnu. Poznat, jaká specifika má novinařina jinde a hlavně se přiučit něco nového. Oboje se mi do puntíku splnilo.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Nejraději přináším příběhy s přesahem a sílou oslovit všechny, kdo je uslyší. A pak mě nesmírně baví přicházet věcem na kloub, dostávat odpovědi na dlouho nezodpovězené otázky a nebo, jak se říká, nahlížet věcem pod pokličku.

Dosavadní kariéra:
Před rozhlasem 4 pěkné roky ve zpravodajství České televize, ještě předtím výhradně kulturní redaktor jednoho místního časopisu. Kromě psaní jsem si v mezičase vyzkoušela i moderování literárního čtení a dalších pěkných setkání.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Miluju mentolovou čokoládu, jsem fanoušek knih Ingeborg Bachmannové a Virginie Woolfové, psychohygienu praktikuju běháním a nebo plaváním. Nikdy neodmítnu pozvání na pivo a v zásadě tulím každé zvíře, které potkám, i když si to jeho majitel nepřeje.

 

Telefon: 221 555 707
E-mail: natalie.flajzikova@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové