Německý výrobce autodílů investuje v Mošnově půl miliardy

26. červen 2006

Průmyslová zóna v Mošnově se dočkala prvního investora. Společnost Behr, která vyrábí klimatizaci pro automobily, tady postaví nový závod za přibližně půl miliardy korun. V první fázi nabídne práci 130 lidem. Výroba by měla začít v polovině příštího roku.

Firma už v České republice působí - v Mnichově Hradišti zaměstnává zhruba 700 lidí a Ostravsko by se mělo stát jejím dalším důležitým centrem. "Ukazuje se, že se úročí to, že se na Ostravsku podařilo připravit nové průmyslové zóny. Behr je vůbec první společností, která na tuto zónu míří, nicméně vedeme řadu jednání a nepochybuji, že v zóně brzy přibudou další společnosti například z řad dodavatelů automobilky Hyundai," potvrdila mluvčí agentury CzechInvest Alžběta Honsová.

Logo

Behr je přední dodavatel klimatizací a chlazení motorů pro osobní a užitková vozidla. Zaměstnává 18.000 pracovníků v deseti vývojových a 30 výrobních místech v Evropě, Severní a Jižní Americe, Asii a Jižní Africe.

Více než 200 hektarová průmyslová zóna v Mošnově na Novojičínsku byla jedním z kandidátů pro výstavbu nové automobilky Hyundai, která nakonec dala přednost lokalitě v podbeskydských Nošovicích.

autor: mrk | zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu