Nemocnice nezíská akreditaci pro kardiovaskulární centrum

25. září 2009
Zprávy , Zprávy

Městská nemocnice v Ostravě nepodala včas žádost o akreditaci kardiovaskulárního centra. Ministerstvo zdravotnictví přihlášku proto vyřadilo. Vedení ostravské radnice označuje postup za nezákonný a likvidační. Podle magistrátu nebyl termín zveřejněn, jak měl. Ministerstvo ale kritiku odmítá.

Pacienti podle ředitele nemocnice Františka Jurka důsledky sporu nepocítí. "Prošli jsme v poslední době výběrovými řízeními, které iniciovaly zdravotní pojišťovny a na podkladu těchto výběrových řízení máme řádně uzavřené smlouvy se zdravotními pojišťovnami do roku 2012," upřesnil Jurek.

Nemocnice přihlášku podala o dva dny později než měla. Vedení stejně jako majitel, tedy ostravská radnice, ministerstvu zdravotnictví vyčítá, že termín pro podání žádostí zveřejnilo neobvykle, jen prostřednictvím tiskové zprávy. Ministerstvo to slovy mluvčího Vlastimila Sršně odmítá.

"To zveřejnění bylo samozřejmě naprosto standardní a všichni, kdo měli zájem, se přihlásili včas. My to stanovisko města i nemocnice považujeme za pouhou výmluvu a ospravedlnění jejich podle mě hodně velkého manažerského selhání," dodal Sršeň.

autor: mik
Spustit audio