(Ne)podstatné maličkosti

3. leden 2008
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Přišel nový rok. Vánoční svátky a šílenství, které jim předcházelo, jsou pryč. Stejně tak silvestrovské a novoroční oslavy. A pokud jsme se nikde před Vánocemi lehkomyslně nezadlužili, měla by být pryč i kocovina. Co nám nový rok přinese?

0:00
/
0:00

Každý rok touto dobou si říkám, co nám asi nadcházejících dvanáct měsíců přinese, čím nás překvapí politici, co se podaří či naopak nepodaří, jestli bude rok dobrý a nebo přijde zase nějaká pohroma.

Je těžké předvídat. Rok je složen z dvanácti měsíců, ty zase ze zhruba čtyřž týdnů, které obsahují sedm dní po 24 hodinách... Každá ta hodina nám něco přinese. Některá bude dobrá, jiná zlá. Já osobně doufám, že těch zlých bude minimum.

Čas a život je složen z nejrůznějších maličkostí, které dohromady tvoří velké celky. A pokud se budu snažit tyto maličké radosti sobě a svému okolí přinášet a "kupit", bude i ten celek nakonec ve zpětném pohledu především dobrý.

Ať máte dobrý rok a ať vás dlouho nerozčiluje přepisování a škrtání navyklé sedmičky na konci data. Jako spousta jiných drobností, kterými se netřeba trápit a otravovat. Pohodu a klid v novém roce. Ať všechny ty reformy ve zdraví přežijeme. Hlavně ve zdraví, ať nemusíme moc platit u lékaře. Mějte se hezky, vážení a milí posluchači.

autor: tif
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.