Nezaměstnanost v kraji v říjnu klesla o 0,1 procenta

8. listopad 2010
Zprávy , Zprávy

Tradiční říjnový pokles nezaměstnanosti se letos v Moravskoslezském kraji nezopakoval. Ze statistik, které dnes zveřejnily úřady práce, vyplývá, že letos v tomto období našlo práci v regionu nejméně evidovaných lidí za posledních 11 let.

Míra nezaměstnanosti se snížila proti září o pouhou jednu desetinu procenta. Nižší byl také počet nově vzniklých míst, na jedno teď připadá v kraji téměř 22 uchazečů. V průběhu října nahlásili zaměstnavatelé o 455 nových pracovních míst méně než před měsícem.

Zaměstnavatelé zůstávají opatrní, vysvětluje mluvčí Úřadu práce v Ostravě Martina Kubínová. „Na letošním nízkém poklesu má velký vliv nedostatečná nabídka volných pracovních míst. Zaměstnavatelé prozatím přijímání nových pracovníků odkládají. Čekají, jaká situace na trhu bude,“ dodává.

Největší pokles nezaměstnanosti, a to o 0,3 procenta, zaznamenali na Novojičínsku. O 0,2 procenta klesla v okresech Frýdek-Místek a Ostrava. Na stejné úrovni zůstala nezaměstnanost v okresech Karviná a Opava. Naopak o 0,1 procenta vzrostla v okrese bruntálském, kde dosáhla 15 procent.

Spustit audio