Nový mobil

18. listopad 2008
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Kdo by nechtěl nový mobilní telefon. Jenže když má doma ten starý, tak je mu líto utratit peníze jen tak pro parádu. Jak to udělat, aby byli všichni spokojeni?

0:00
/
0:00

Ženatý chlap to má někdy těžké. Pokud má náročnou ženu, musí část svého i jejího výdělku investovat do oděvních doplňků, do různých čančátek, parfémů a nakonec i do sebe samého, aby dostatečně reprezentoval. K takovému postoji současné doby patří i skvělý moderní mobilní telefon. Protože - když vám třeba přístroj zazvoní někde ve společnosti, nebo na konferenci uprostřed velké skupiny manažerů a vy vytáhnete z kapsy pět šest let starou vykopávku a ještě - ta ostuda - bez barevného dotykového displeje, můžete vypadat jako buran z předměstí, a to si dnes může dovolit málokdo. Nikoho nezajímá, že podobný pětiletý starý ošoupaný mobil nosil kdysi třeba pan ředitel, protože to byla novinka. Po pěti létech mají takový mobil v kapse žáci třetí třídy, aby se domluvili s rodiči, jestli je ten den všechno v pořádku. Problémem všech milovníků mobilů je tedy, kam se starým mobilem, který je stále stoprocentně spolehlivý, ale vzhledově dědeček, to aby si jeden mohl koupit mobil nový, krásný, a s obrovským množstvím zcela nepotřebných funkcí. A jsme u jádra problému. A já vám te´d prozradím, jak jsme to elegantně vyřešili u nás doma. Zrovna včera mi telefonovala manželka, že si musí koupit nový mobil, protože ten starý, ji prostě ukradli tři přebarvené černooké blondýny, které přišly k ní do kanceláře, udělaly zmatek a samozřejmě ukradly ze stolu, to co se v té rychlosti dalo. Konečně se objevil ten nutný, neodkladný a očekávaný důvod k nákupu toho nového, vysněného, krásného telefonu, který se jí hodí k barvě třeba kabelky. Když vás někdo okrade o mobilní telefon, jednoduše kartu zablokujete, když máte potvrzení od policie o tom, že jste krádež nahlásili, tak vám ani slušný operátor neúčtuje vystavení nové karty se stejným telefonním číslem, tak jaképak s tím zdržování. Ač se to zdá neuvěřitelné a nepochopitelné, i ty zlodějky, ta banda škodných, vám mohou někdy udělat maličkou radost. A pěkný den s úsměvem nad všedními starostmi přeje Artur Kubica.

autor: Artur Kubica
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.