O realitku Rekin se intenzivně zajímá policie

8. prosinec 2008

Kriminalisté prověřují možnou zpronevěru v ostravské realitní kanceláři Rekin. Na policii se už obrátila desítka klientů, kterým firma údajně dluží 10 miliónů korun. Realitka dnes vydala prohlášení, že pohledávky klientů uspokojí hned, jakmile to bude možné.

V sídle realitní kanceláře v Ostravě-Zábřehu bylo dnes ráno rušno. "Přicházejí makléři, odpoledne bude otevřeno pro veřejnost," řekla Českému rozhlasu Ostrava na místě pracovnice realitky.

Kromě služebních aut s už odstraněnými firemními logy stály na parkovišti před kanceláří i policisté. "Na místě se pokusili zajistit například různé listinné důkazy. Jedná se o finanční hospodaření, takže je to zapotřebí, aby pak vyšetřovatel mohl vycházet z nějakých konkrétnějších skutků a událostí, které jsou spojeny s financováním této firmy," vysvětluje krajský policejní mluvčí Stanislav Sobol.

V písemném prohlášení mluvčí realitky píše, že vedení firmy odvolalo Silvii Pešátovou z funkce jednatelky. Zajímavostí je, že podle údajů dostupných na internetu v Obchodním rejstříku je Silvie Pešátová jediným vlastníkem firmy. Pokud jsou informace aktuální, musela by tedy odvolat sama sebe. Vzniklou situaci ale zatím odmítla komentovat.

"Já žádné prohlášení teď momentálně dávat nebudu. Mám jedno jednání za druhým a opravdu nejsem na tom ani fyzicky ani psychicky v pořádku," řekla nám do telefonu.

Letos jde už o druhou realitní kancelář na Moravě, která má vážné existenční problémy. V prvém případě šlo o společnost Arden, která dluží svým klientům převážně v Olomouckém kraji 23 milionů korun.

Ostravský Rekin na svých internetových stránkách ještě i teď svým klientům slibuje jistotu v realitách a makléřská pracovní místa na celé Moravě.

Spustit audio

Více z pořadu