Obchvat Frýdku-Místku se začne stavět příští rok

26. listopad 2010
Zprávy , Zprávy

Ministerstvo dopravy našlo peníze na stavbu obchvatu Frýdku-Místku. Jeho budování proto může příští rok začít. Ředitelství silnic a dálnic teď musí co nejrychleji získat chybějící pozemky.

Samotný obchvat bude stát přes čtyři miliardy korun. Pokud už jeho stavbu nic nezdrží, začne se po něm jezdit do čtyř let. Přípravné práce začnou zhruba v polovině příštího roku.

„V tuto chvíli se rozpočet pro příští rok ještě schvaluje, nicméně předpokládáme, že rámec toho financování by měl být dodržený i v příštích letech. Přípravné práce jsou již součástí stavby. Jsou to archeologické terénní průzkumy nutné pro to, aby vůbec mohly přijít další práce,“ říká mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.

Pro město je to dobrá zpráva, komentuje novou situaci mluvčí magistrátu Jana Matějíková. „Jsme samozřejmě nesmírně rádi, že ministerstvo dopravy našlo potřebné peníze na budování obchvatu. Je to taky dobrá zpráva pro 60.000 obyvatel města, kterým se od dopravního zatížení uleví,“ dodává Matějíková.

Frýdkem-Místkem projede denně až 45.000 aut. Situace se výrazně zhoršila poté, co v nedalekých Nošovicích zahájila výrobu automobilka Hyundai.

Spustit audio