Omezení na mostech komplikují dopravu ve Frýdku-Místku

23. duben 2012

Pro řidiče ve Frýdku-Místku začalo dnešním ránem těžké období. Provoz na estakádě přes řeku Ostravici, kde se i za normální situace tvoří kolony, ještě zpomalí. Je tam totiž snížená rychlost a zúžené jízdní pruhy.

Estakáda čeká na kompletní opravu. Její konstrukce se u krajů už bortí. Silničáři ale s pracemi nyní nezačnou.

„Město je zacpané pořád. Jestli jsou tam nějaké zúžené pruhy nebo nejsou, je úplně jedno. Musíte mít štěstí, abyste to normálně projeli,“ říká rezignovaně jeden z řidičů, Igor Horáček, který denně městem projíždí.

Že se estakáda začne opravovat až v příštím roce a přitom dopravní komplikace tu začaly už dnes, to ale řidiče opravdu zlobí. „To už vůbec nechápu. Nevím kolik let se na to nešáhne a pak to tak vypadá, že tady padá beton. Mělo se začít už dřív,“ poznamenal Pavel Kafka.

Pan Kafka ve Frýdku-Místku bydlí i podniká. Kvůli zásobování město projíždí několikrát denně. Míní, že situaci vyřeší jen obchvat. „Už teď je ale pět minut po dvanácté,“ říká. „Ten obchvat je strašně důležitý.“

Lubomír Hýbl z Ředitelství silnic a dálnic, které je vlastníkem cesty, věří, že komplikace, hlavně pro místní řidiče, nebudou vážné. „Zejména místním řidičům bychom doporučovali využívat k průjezdu Frýdku-Místku souběžné komunikace,“ vyzývá Hýbl.

Před estakádou je sice značka práce na cestě, cestáře tam ale neuvidíte. Ředitelství silnic a dálnic informovalo, že výběrové řízení na firmu je teprve na začátku.

autor: iha
Spustit audio

Více z pořadu