Ondřej Klímek je vynikající saxofonista, který ovládá virtuózně také hru na flétnu

14. srpen 2023

Málokterý dechový nástroj je tak populární jako saxofon. Nedávno jsme oslavili narozeniny Rudolfa Březiny, který byl s Ostravou spojen těsným poutem. Dnes si řekneme něco o jednom z jeho mladších nástupců, o Ondřeji Klímkovi.

Ondřej se narodil 15. srpna ve Frýdku-Místku, konzervatoř vystudoval v Praze a od té doby úspěšně hrál v celé řadě známých českých kapel. Za všechny zmiňme alespoň Vltavu a Behind The Door. Spolupracoval ale také s Monkey Business, Michalem Pavlíčkem, Davidem Stypkou, Danielem Landou nebo italskou legendou Enniem Morriconem,

Před několika lety vydal také své autorské album, k němuž napsal hudbu a Milan Princ písně otextoval. Jednou z nich je Tvoje dlaň a můžeme v ní slyšet také hlas nezapomenutelného Davida Stypky.

Ondřej Klímek je vynikající saxofonista, který podobně jako Michal Žáček ovládá virtuozně také hru na flétnu. jeho jméno je vždy zárukou kvality a vzrušujícího hudebního zážitku.

Přejeme mnoho zdraví a jenom ty nejlepší hudební zážitky. Příjemný poslech Českého rozhlas Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související