Opavská policie stíhá falešnou prodejkyni zájezdů

20. květen 2009
Zprávy , Zprávy

Opavská policie šetří sérii podvodů, které se týkají letních zájezdů. Osmačtyřicetiletá žena se vydávala za zprostředkovatelku pro renomovanou cestovní kancelář a naletělo jí už více než dvacet lidí. Na tuto kauzu upozornila naše posluchačka, která je sama obětí.

Všechno vypadalo důvěryhodně. Smlouvy, formuláře, pokladní stvrzenky a hlavně razítko cestovní kanceláře, říká paní Jana Kalusová z Opavy. Chtěla jet do Maďarska, ale místo toho zůstane doma. Zaplacená suma totiž skončila v něčí kapse. Vrácení peněz se domáhala marně.

"To byly pořád jen sliby, sliby, sliby. Paní byla opravdu milá, člověka by opravdu nenapadlo, že to takhle dopadne," říká paní Kalusová.

Že jde o kauzu rozsáhlou, o tom svědčí policejní evidence. "Svým protiprávním jednáním uvedla v omyl 24 klientů a způsobila škodu vyšší než půl milionu korun. Dále si ještě půjčila od čtyř důvěřivých lidí půjčila zhruba 42.500 korun," dodává mluvčí opavských strážníků René Černohorský.

Osmačtyřicetiletá paní Ivana čelí trestnímu stíhání na svobodě a když jsme s ní minulý týden hovořili, opět slibovala. "Všichni budou tento týden odškodněni, takže já k tomu nebudu nic vypovídat," řekla. Celý rozhovor se stíhanou je v přiloženém audiosouboru.

0:00
/
0:00

Jak už ale víme, paní Kalusová ještě na začátku týdne peníze nedostala. Takže podivná dealerka, paní Ivana, opět své slovo nedodržela. Mimochodem razítko cestovní kanceláře získala zřejmě krádeží, protože k tomu měla příležitost.

Kauzu lákání peněz od důvěřivých lidí budeme dále sledovat.

autor: mrk
Spustit audio