Ostrava zná jména všech náměstků primátora a radních

5. listopad 2010

Sociální a občanští demokraté v Ostravě v pondělí podepíší koaliční dohodu. Po ODS už také ČSSD rozhodla, koho nominuje na pozice náměstků primátora. Výrazně omladila a do nejužšího vedení nominovala první ženu v novodobé historii.

Investice povede dvaatřicetiletý Jiří Srba, zdravotnictví a kulturu dvaačtyřicetiletá Simona Piperková, a dopravu osmadvacetiletý Aleš Boháč. Jediným sociálně demokratickým politikem, který obhájil pozici ve vedení města, je primátor Petr Kajnar. ČSSD tak bude pokračovat v resortech, které dosud ovládala.

„Především bychom rádi pokračovali ve věcech, které nebyly dokončeny v uplynulém volebním období. Přirozeně je snazší pro sociální demokracii pokračovat tam, kde skončila, než vstoupit do nových odborů. Stejný případ byl u ODS, takže tam ta dohoda byla velmi snadná,“ dodává předseda ostravské ČSSD Miroslav Novák.

Už ve středu byla známá jména budoucích náměstků primátora za ODS. Občanští demokraté navrhli, aby finance města řídil Tomáš Petřík. Životní prostředí bude mít opět na starosti Dalibor Madej a nově vzniklý resort školství, sociálních věcí a sportu povede Martin Štěpánek. Radní za ODS se pak stane Zuzana Kučerová.

Podle předsedy ostravské ODS Tomáše Petříka také jeho strana v podstatě naváže na předchozí práci. „Chceme jako kdyby v kontinuitě pokračovat v oblasti financí a rozpočtu a v oblasti resortu, kde bude roli náměstka zastávat pan Štěpánek, si myslíme, že to bude velká výzva,“ uvedl Petřik.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu