Ostravská realitní kancelář Rekin je v likvidaci

23. prosinec 2008
Zprávy , Zprávy

Severomoravští kriminalisté už evidují čtyři desítky nespokojených klientů zkrachovalé realitní kanceláře Rekin. Firma měla pobočky v Ostravě, Karviné, Havířově, Frýdku-Místku, Novém Jičíně, Českém Těšíně, Krnově a v Jeseníku. Všechny začátkem prosince uzavřela a s klienty vedení společnosti nekomunikuje.

Výše škody se nyní pohybuje okolo 12 milionů korun. Podle internetového obchodního rejstříku je Rekin už v likvidaci. Podnikání firmy prošetřuje policie, stížnosti přicházejí i do Asociace realitních kanceláří. Podle jejího generálního sekretáře Jana Borůvky nemají postižení klienti jinou možnost, než se svých peněz domáhat právní cestou. Pomoc jim nabízí i sama asociace.

"Pro tyto klienty bude služba advokátní kanceláře zdarma, netýká se to ale poplatků spojených s podáním žaloby a podobně. Na asociaci se obrátilo přes deset klientů. Musíme počítat s tím, že ne všichni postižení se na Asociaci obrátí a našich služeb využijí," dodal Borůvka.

V poslední době nejde v regionu o první realitní kancelář, která má problémy. Už v říjnu přiznala kancelář Arden, že klientům dluží 23 milionů korun.

Spustit audio