Ostravská zoo zvyšuje počet večerních projížděk

16. červenec 2005
Zprávy , Zprávy

Zoologická zahrada v Ostravě zvýší kvůli velkému zájmu návštěvníků počet večerních projížděk vláčkem po areálu zoo. Od příštího týdne bude vláček návštěvníky kromě středy a soboty vozit také v pátek. Akci navíc pracovníci zahrady prodloužili až do konce srpna.

Jen prvních čtyř vyjížděk využilo 179 návštěvníků. Navíc se na všechny nedostalo. Právě velký zájem lidí přiměl zahradu ve vyhrazené dny zorganizovat místo jedné vyjížďky dvě. "Vláček tedy bude od příštího týdne vyjíždět od hlavní brány každou středu, pátek a sobotu, a to již ve 20:00 a po druhé ve 21:00. Prohlídka trvá 1 hodinu," řekl mluvčí zahrady Stanislav Derlich.

Návštěvníci mají během projížďky možnost vidět jak vypadá zoo a život zvířat po "zavírací době" a vše je doprovázeno komentářem průvodce. Cena hodinové projížďky je 60 korun pro 1 osobu (zahrnuje vstup do zoo, průvodce a jízdenku na zoovláček). Děti do 15 let se mohou prohlídky zúčastnit pouze s doprovodem osoby starší 18 let.

Logo

"Protože je kapacita vláčku omezena, velmi všem doporučujeme rezervovat si jízdu dopředu na telefonním čísle 596 241 269," upozornil Derlich.

Zoo je v červenci a v srpnu otevřena denně od 9:00 do 19:00, pokladny a pavilony se zavírají v 18:00.

autor: tif
Spustit audio