Ostravský DP kvůli koronaviru obnovuje zákaz nastupování předními dveřmi

21. září 2020 23:50

Do cestování MHD v Ostravě se vrací jedno z jarních preventivních opatření. Zákaz používání předních dveří má pomoci ochránit řidiče před nákazou.

Čtěte také

Dopravní podnik Ostrava tak reaguje na rostoucí počty nakažených v zemi. „Řidiči autobusů a trolejbusů navíc budou otevírat druhé a další dveře na všech zastávkách, a to bez nutnosti předvolby cestujícími. U tramvají budou řidiči otevírat všechny dveře, také bez nutnosti stisknutí tlačítka,“ upřesňuje mluvčí DPO Karolína Hřivnáč Racková.

Ve zvýšené míře pak bude dál pokračovat intenzita čištění a dezinfekce všech vozidel. „Nepolevujeme. Trvale dezinfikujeme naše vozy prostřednictvím ozónu i dezinfekčních prostředků. Řidiči mají k dispozici dostatek čisticích sprejů i gelů,“ ujišťuje generální ředitel podniku Daniel Morys.

Čtěte také

„Věřím, že i tuto vlnu nákazy zvládneme a nyní znovu zavedená opatření budou ještě více chránit naše cestující i zaměstnance. Tentokrát jsme připraveni mnohem lépe než na jaře,“ dodává ředitel.

Opatření, která DPO od pondělí 21. září zavedl

  • otevírání všech dveří u tramvají bez předvolby cestujících
  • zrušení nástupu předními dveřmi, vyznačení distanční zóny u prvních dveří a otevírání ostatních dveří bez předvolby cestujících
  • po zavedení bezpečnostních zón bude pravidelně prováděno měření obsazenosti spojů
  • pro cestující nadále platí povinnost zakrývat si při cestování MHD nos a ústa
autoři: Petr Dušek , František Tichý
Spustit audio

Související