Párky u ledu

Petr Hrčka

K fotbalu, hokeji a vlastně k většině českých sportů patří bezesporu a snad odjakživa párek a čepované pivo v kelímku. Přímo na hokejovém stadionu v Třinci si však na ohřívané a fritované uzeniny může nechat zajít fanoušek chuť.

0:00
/
0:00

Důvod bude pro většinu z nás možná úsměvný - páry vznikající při přípravě uzenin a fritovaných jídel údajně zhoršují kvalitu ledové plochy. A jak, ptá se nevěřícně hokejový fanoušek? Mastné výpary mají usedat na led, který se tak alespoň podle zkušeného hokejisty Vladimíra Vůjtka mění doslova v bramboračku. Podobný názor přidal i manažer klubu Martin Chmiel se svým sborem ledmistrů. Na posouzení vlivu par na ovzduší nemám dostatečnou kvalifikaci. Přesto oznámení tohoto opatření hlasatelem před duelem Třince a Vsetína vykouzlilo na tváři mnohých pobavený úsměv a také starost, čím, že se to dnes občerstvím. Přiznám se, že jsem si s kručícím žaludkem zakoupil moderní hamburger, nejen tvrdost housky mi však napovídala, že to jaksi není ono. Chtěl jsem si tedy spravit chuť alespoň parádním hokejem. Ani tohoto požitku jsem se však nedočkal, Třinec prostě neměl svůj den. A tak jsem zklamán využil nabízené možnosti a vydal se za klobásou přes půlku stadionu ven, kde jsem se v davu tísnil s dalším jedlíky a párkovými gurmány a byl jsem v klidu - jeden ze smyslů byl ukojen. A co z toho plyne? K českému sportu prostě pivo a párek opravdu patří - přesto budu raději hladov a žízniv sledovat své oblíbence, kteří mi udělají radost předvedenou hrou a hlavně výhrou. Doufejme tedy, že z posledním párkem nezmizí z Werk arény i chuť po vítězství.