Počet potvrzených případů COVID-19 v kraji je 320, obětí už je pět

3. duben 2020 18:42

V Moravskoslezském kraji je 320 nakažených COVID-19. Vyplývá to z informací webu Krajské hygienické stanice v Ostravě. O pěti mrtvých pak informuje web ministerstva zdravotnictví.

Podle krajské hygieničky Pavly Svrčinové je denní počet pozitivních případů setrvalý. Nákaza je ve všech okresech, nejlépe je na tom Bruntálsko. „Nárůst není exponenciální, je spíše lineární, takže z tohoto pohledu si náš kraj stojí zatím velmi dobře,“ uvedla Svrčinová.

V souvislostí s koronavirem zemřelo už pět obyvatel Moravskoslezského kraje

Moravskoslezský kraj připravuje speciální zařízení, která by se starala o seniory s koronavirem. Sloužit by k tomu měla nemocnice v Bílovci, lázně Darkov a Klimkovice. Stávající klienty bílovecké nemocnice kraj přesune do Orlové.  Podle hejtmana Ivo Vondráka (ANO) budou mít zařízení dohromady necelou tisícovku míst.

„To jsou ty maximální kapacity a samozřejmě budeme vázáni i personálem. Takže Bílovec, kde je nemocniční personál, středně těžké průběhy, Darkov bezpříznakové nebo lehké průběhy. U Klimkovic jsme předpokládali, že by tam byli jen pacienti v karanténě,“ upřesnil hejtman.

Počet potvrzených případů nemoci COVID-19 v Česku překročil hranici 4000. Největší výskyt nakažených je v Praze – přes tisíc případů. Vyléčilo se 72 paicentů, množství zemřelých nakažených koronavirem se zvýšilo na 53.

autoři: tif , mik
Spustit audio

Související