Počet trestních oznámení na realitní kancelář Rekin roste

4. prosinec 2008

Klienti realitní kanceláře Rekin se bojí o své peníze. Firma před dvěma dny uzavřela své pobočky a přestala komunikovat se zákazníky i s veřejností. Přibývá také lidí, kteří chtějí své peníze vymáhají soudně. Policie registruje čtyři nová trestní oznámení a nevylučuje, že jde o rozsáhlejší trestnou činnost.

Jedním z bývalých klientů realitní kanceláře je i Daniel Pacík z Ostravy. V roce 2007 uzavřel rezervační smlouvu na byt v Ostravě-Výškovicích. Když se předání bytu začalo komplikovat, chtěl od smlouvy odstoupit.

"Dál jsem čekat nechtěl, byli jsme před porodem dvojčat a chtěli jsme mít spíš pohodu. Realitní kancelář se vyslovila tak, že je v tom spousta práce a že mi prostě rezervaci ve výši 50.000 korun nevrátí," uvedl Pacík.

Nakonec nezbylo než se obrátit na soud. První stížnosti na praktiky Rekinu došly i do Asociace realitních kanceláří. Zprávy o krachu ale přišly dřív, než se jimi začala zabývat.

"Vesměs byly na téma nekomunikace ve smyslu i třeba týkající se nějakých peněz. Podle mého soudu taková kancelář nemá co dělat v řadách asociace. Dopadne to asi tak, že bude zcela určitě vyloučena," vysvětluje generální sekretář asociace Jan Borůvka.

Ověřit, jestli Rekin doplatil na důsledky ekonomické krize nebo třeba neutáhl financování nákladné reklamní kampaně, se nám nepodařilo. Telefony zůstávají odpojené.

V sídle společnosti v Ostravě-Zábřehu jsme byli o něco málo úspěšnější. Našli jsme tam ženu, která ale tvrdila, že není kompetentní hovořit s médii. Řekla ale, že pobočka bude od pondělí znovu otevřena.

Na to, jestli se realitní kanceláři Rekin podaří problémy vyřešit, si tedy budeme muset počkat.

Spustit audio

Více z pořadu