Pod hasičským vozem se v centru Ostravy propadla dlažba

25. květen 2010

Pod hasičským autem se dnes v Ostravě propadla dlažba. Nehoda se stala na centrálním Masarykově náměstí, které před několika lety prošlo kompletní rekonstrukcí. Pod pravým kolem cisterny se vytvořil dvoumetrový kráter. Vůz vyprostil až jeřáb a další cisterna, která přijela na pomoc.

Hasiči projížděli po centrálním náměstí, aby nováčkům ukázali, jaké problémy zásahy v centru města přinášejí. Jeli v místě, kam těžká technika může. „Najednou se pravým zadním kolem probořili pod úroveň dlažby. Vznikl otvor asi dvakrát jeden metr a hluboký až dva metry,“ popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela.


0:00
/
0:00

„Po prvním ohledání zřejmě naštěstí ta škoda na hasičském voze nebude velká,“ dodal mluvčí hasičů.

Vyprázdněnou cisternu z dvoumetrového kráteru vyprostil během několika minut jeřáb, a to za pomoci dalšího vozu. Za červenobílými páskami v tu chvíli postávaly desítky lidí. Většinou se lidé bavili o problémech, které rekonstrukce Masarykova náměstí přinesla.

Starosta centrálního obvodu Miroslav Svozil zatím o příčinách nehody ale spekulovat nechce. „Byl bych opatrný, co se týče vzniku tady té havárie. Může to být i podemletí,“ poznamenal.

Masarykovo náměstí před časem prošlo kompletní rekonstrukcí za bezmála 100 milionů korun. Postupem stavařů se ale zabývá policie. Expertizy totiž ukázaly, že s největší pravděpodobností na dlažbu použili jiný kámen, než měli. Objednanou žulu z českých lomů nahradil dovoz z Číny.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu