Podvodník v Ostravě opět okrádá seniory

29. říjen 2009
Zprávy , Zprávy

V Ostravě opět řádí podvodník, který okrádá seniory pomocí telefonu. Oběti si zřejmě vyhledává ve veřejném seznamu a při zavolání na vytipované číslo se představuje jako vnuk seniora. Změněný hlas vysvětluje nemocí, kvůli které také pro peníze posílá údajného kamaráda.

V posledním případě, který teď šetří ostravští kriminalisté, vylákal z 89leté ženy 30.000 korun, které si okradená uspořila na pohřeb. Případ byl spáchán typickým způsobem pro tuto specifickou trestnou činnost.

"Podezřelý opět využil telefonátu na pevnou linku a není vyloučeno, že ženu vytipoval jako v předešlých případech podle jména, které bylo hojně využíváno v minulosti. I žena svou reakcí přímým dotazem - to jsi ty? a jméno vnuka, podezřelému zřejmě napomohla k jednoduššímu spáchání činu," upřesnila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policie v té souvislosti znovu apeluje na seniory, aby v žádném případě nejen do bytu nepouštěli cizí osoby, ale rovněž aby nevydávali své mnohdy celoživotní úspory neznámým lidem.

autor: š.iva
Spustit audio