Policie našla u dozorců karvinské věznice půl kila semtexu

9. únor 2009

Půl kilogramu semtexu našli policisté v Karviné u dvou pracovníků vězeňské služby. Doma kromě plastické trhaviny nelegálně přechovávali další pyrotechniku, zbraně a náboje. Oba obvinění jsou už mimo službu a vyšetřovatelé nevylučují, že za mřížemi nakonec skončí ještě více lidí.

Na dva podezřelé pracovníky karvinské věznice narazili kriminalisté v okamžiku, kdy se snažili nezákonně prodávat sklenice s policejním logem. Domovní prohlídka pak odhalila vše.

"Jednak tam byly zbraně signální a zároveň tam byly i standardní střelné zbraně," řekl kriminalista Miroslav Kozel. Samotný půlkilogram plastické trhaviny policisty překvapil. Dokázal by totiž srovnat se zemí celý dům.

Pátrání po dalších důkazech stále pokračuje. "Naším zájmem je zjištění veškerého původu těchto věcí, které byly nějakým způsobem případně i prodány," dodal kriminalista.

Oba muži už čelí trestnímu stíháni za nedovolené ozbrojování. Mluvčí karvinské věznice Eva Loučková potvrdila, že obvinění strážci už uniformu neoblékají. "Jeden je postavený mimo službu, druhý si zažádal o rozvázání služebního poměru. Samozřejmě nás to překvapilo, žádné dřívější prohřešky nebo problémy s těmito dvěma příslušníky nebyly zaznamenány," uvedla mluvčí.

autoři: dka , mrk
Spustit audio

Více z pořadu