Policie obvinila muže a jeho matku za napadení záchranářů

20. únor 2007
Zprávy , Zprávy

Policisté dnes obvinili jednadvacetiletého muže z Ostravy-Zábřehu a jeho matku z pokusu o ublížení na zdraví. Mají na svědomí napadení tří zdravotníků, kteří s rychlou záchrannou službou přijeli včera brzy ráno ošetřit ženu z hotelového domu Vista. Nejhůře dopadl 46letý záchranář, který utrpěl zranění v obličeji.

Policisté na místě ošetřovanou ženu i jejího syna zadrželi a převezli k vystřízlivění na ostravskou záchytku. "Po vystřízlivění bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání jednadvacetiletého muže pro pokus trestného činu ublížení na zdraví, takzvané těžké újmy, výtržnictví a poškozování cizí věci," řekl policejní mluvčí Milan Klézl.

sanitka

Obviněný skončil v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Hrozí mu až osm let vězení. Před soudem může skončit také matka obviněného. Ta je stíhána pro trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví s dvouletou trestní sazbou.

Tříčlennou posádku vozu záchranné služby obyvatelé Hotelového domu Vista napadli v pondělí brzy ráno. Sedmapadesátileté ženě se po oslavě narozenin udělalo nevolno z alkoholu. Přivolané lékaře ale lidé v pokoji napadli. Do konfliktu se pak navíc zapojili i další lidé a obyvatelé okolních pokojů.

autor: š.iva
Spustit audio