Předjarní detoxikace

3. březen 2010
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Zima pomalu končí a blíží se nám jaro. Předjaří a jarní období je spojené s typickou jarní únavou a tak mnozí z nás přemýšlí, jak se únavy zbavit. Jedním ze způsobů je detoxikace organismu nebo dieta.

0:00
/
0:00

S jarem si mnohé ženy a dnes již i někteří muži spojují nejrůznější diety. Máte pocit, že vám nic nezabírá a stále žijete s nadbytečnými kily a jste bez energie ? Jedním z řešení je detoxikace, tedy pročištění organismu. Hned v úvodu se přiznám, že nepatřím mezi ženy, které vyzkoušely nejrůznější způsoby redukce váhy. K psychické a tělesné spokojenosti mně stačí pohyb a sportovní výkony. Když se nehýbu jsem vyčerpaná. Ne každý rád sportuje a tak dnes prozradím příběh mé nesportovní kamarádky. Diet držela nespočet, ale většina z nich neměla správný efekt. Asi před měsícem jsem ji potkala a s úsměvem na tváři mi prozradila, co ji konečně zabralo. Byla to předjarní detoxikace podle krevních skupin. 28 dní nepila alkohol a jedla to, co jí její krevní skupina dovolovala. Jak mi prozradila nehladověla a dnes se cítí skvěle. Asi když mě teď posloucháte říkáte si, co člověk ještě nevymyslí. Kamarádka měla štěstí, protože způsobů detoxikace je opravdu hodně a mnohdy zázračnou metodu zneužívají podvodníci. Kýžený efekt se nedostaví a jsme zase o pár tisíc chudší. Samozřejmě záleží i na nás samotných, jak se k nejrůznějším očistám těla postavíme. Ať už se na sklonku zimy a začátku jara rozhodnete nabít novou energii jakkoli. Držím palce a přeji pevnou vůli.

autor: Jana Hovjacká
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.