Prezident Václav Klaus se v Ostravě setkal se školáky

1. září 2011
Zprávy , Zprávy

Moravskoslezskou metropoli navštívil Václav Klaus u příležitosti otevření první mimopražské pobočky školy PORG pro nadané děti, kterou vede jeho syn.

„Člověk má usilovat o věci náročné. Myslím, že PORG náročnou školou je. Zatím ty dva předcházející PORGy takovými školami byly a já nepochybuji o tom, že můj syn se to tady bude snažit vést stejným směrem,“ řekl prezident ve škole, do které nastoupilo přibližně 120 žáků.

Po slavnostním přestřižení pásky se prezident přesunul také za prvňáčky do Základní školy Generála Janka v Mariánských horách.

„Všichni žáci čekali na hlavu státu v tělocvičně a prezidenta uvítali velkým potleskem. Ti nejmenší pak předvedli speciální vystoupení. Jednalo se o lidové tance a písně,“ popsala přímo z místa reportérka Jana Jeckelová.

„Následně Václav Klaus vstoupil přímo mezi žáky a dal jim prostor na otázky. Děti se ho ptaly například na to, jestli ho baví být prezidentem a Václav Klaus jim ochotně odpovídal,“ dodala reportérka.

Odpoledne má prezident Václav Klaus v plánu jednat s manažery strojírenských Vítkovic a podívat se do areálu Dolní oblasti, kde jsou unikátní technické památky.

autoři: Michal Schoffer , Jana Jeckelová
Spustit audio