Při nehodách v Moravskoslezském kraji zemřeli ráno tři lidé

8. prosinec 2011
Zprávy , Zprávy

Tři lidé dnes časně ráno zemřeli při dopravních nehodách na území Moravskoslezského kraje. Dva zahynuli při srážkách aut, třetí člověk přišel o život po střetu s vlakem. Ke všem událostem došlo během jediné půlhodiny.

Dvě z tragických událostí se staly v rozmezí dvaceti minut kolem páté ráno na Karvinsku. Nejprve operátoři na tísňové lince převzali hlášení o střetu vlaku s člověkem v Havířově. V druhém případě vyjížděli záchranáři do Orlové k bývalému Dolu Dukla, kde se srazila dvě osobní auta.

„V péči záchranářů byly celkem tři osoby. Osmašedesátiletý muž zůstal vážně zraněný a zaklíněny ve vozidle, byl v bezvědomí. Záchranáři zahájili jeho ošetřování a oživovací pokusy, po příjezdu hasičů a následném vyproštění v nich pokračovali mimo automobil. Přes intenzivní resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků se posádce nepodařilo obnovit činnost mužova srdce a lékař jej musel prohlásit za mrtvého,“ upřesnil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Další řidič osobního vozu zemřel po půl šesté ráno na Novojičínsku, když se v Odrách střetl s protijedoucím nákladním autem.

„Pětačtyřicetiletý muž byl zaklíněn ve vraku vozidla a nejevil žádné známky života. Zasahující lékař zjistil, že postižený utrpěl vícečetná poranění, a to v oblasti hlavy a hrudníku. Ta byla smrtelná a záchranáři nemohli pacientovi nijak pomoci,“ dodal Humpl.

Okolnosti všech tří tragických nehod šetří policie.

autor: tif
Spustit audio