Při požáru na Ostravsku zemřeli dva lidé, zřejmě bezdomovci

20. únor 2010
Zprávy , Zprávy

V Dolní Lhotě u Ostravy uhořeli v noci na dnešek dva lidé. Požáru unimobuňky si asi půl hodiny po půlnoci všimla žena z nedalekého domu. Když přivolaní hasiči zlikvidovali plameny, našli při prohledávání místa dvě ohořelá těla. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se na jejich smrti podílel někdo další.

Přesnou totožnost zemřelých vyšetřovatelé zatím neznají. "Policisté zahájili úkony trestního řízení pro blíže nespecifikovaný trestný čin proti životu a zdraví. Z dosud zjištěných faktů vyplývá, že se může jednat o dvě osoby bez domova," říká ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Příčinu požáru policisté nyní zjišťují společně s hasiči. Existuje několik verzí. Jednou z nich je, že za tragický oheň mohly svíčky. "Muži si totiž v pátek si nakoupili v místním obchodě větší počet svíček. Protože unimobuňka nebyla připojena na elektřinu ani zde nebylo nalezeno žádné topidlo, nelze vyloučit, že za požár a úmrtí obou mužů mohou právě hořící svíčky," naznačil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Na místě zasahovaly tři jednotky dobrovolných a profesionálních hasičů. Ti pak do půl hodiny požár zcela uhasili. "Přesná příčina vzniku požáru dosud nebyla stanovena. Okolnosti požáru a úmrtí se dále šetří. Škoda na unimobuňce, umístěné na stavebním pozemku, je nulová," dodal Kůdela.

Spustit audio