Při srážce kamionu s vlakem na Bruntálsku se zranilo pět lidí

27. září 2010
Zprávy , Zprávy

Železniční trať mezi Valšovem a Moravskoslezským Kočovem je stále neprůjezdná. Po včerejší srážce vlaku s kamionem se ještě nepodařilo odstranit všechny části vykolejené soupravy. Řidič kamionu pravděpodobně přehlédl světelnou signalizaci a srážce s vlakem už nemohl zabránit. Na místě zůstalo pět zraněných cestujících.

U srážky motorového osobního vlaku s kamionem zasahovaly tři jednotky hasičů. Nehoda se stala na nechráněném železničním přejezdu mezi obcemi Valšov a Moravskoslezský Kočov v neděli ráno a vyžádala si pět zraněných osob, včetně chorvatského řidiče kamionu, strojvedoucího vlaku a jedné z průvodčích.

„V současné době pokračujeme v opravě poškozené koleje v délce asi 40 metrů, aby mohl na místo dorazit vyprošťovací jeřáb a mohli jsme nakolejit poslední vykolejený vagón. Dopravce zajišťuje náhradní autobusovou dopravu a podle aktuálních informací nečiní zpoždění víc jak pět minut,“ upřesnil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Nehoda se stala na silnici I/45, spojující Bruntál a Olomouc. Kamion jel zřejmě ve směru na Olomouc, stejně jako motorový osobní vlak se třemi vozy. Po srážce zůstaly mimo koleje první vůz vlaku s řídící jednotkou a druhý vůz.

„Hasiči museli převést z jednoho vykolejeného vagonu 12 osob do posledního, který zůstal na kolejích. Celkem vlakem cestovalo 30 osob a tři členové osádky,“ dodal mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

autoři: mrk , tif
Spustit audio