Příjemné překvapení

24. srpen 2009
Ranní poznámka , Ranní poznámka

I když řadu lidí ještě dovolená čeká, většina z nás ji má patrně už za sebou. Po návratu většinou bilancujeme, jaké dny volna byly a co jsme při nich prožili. Ivana Sekaninu čekalo po návratu z dovolené příjemné překvapení.

0:00
/
0:00

Ono to vlastně souvisí s odjezdem na dovolenou. Dva dny před odjezdem jsem byl s dcerou u nového lékaře, dostali jsme léky a já je šel vyzvednout do lékárny. Nebyl jsem tam, kam chodím běžně, ale v jedné z lékáren v centru Ostravy. Protože jedno balení léků neměli, dostal jsem lísteček s tím, že si pro něj přijdu druhý den. Určitě to znáte, je to běžná praxe. Jenže druhý den jsem se svým lístečkem jaksi úspěch neměl. V lékárně mi řekli, že to bude omyl, že už jsem lék dostal a oni že v tom mají pořádek a že já si asi chci přivlastnit něco, co mi nepatří. To mě pořádně rozparádilo, asi jsem připomínal Papinův hrnec vteřinu před výbuchem. Tak jsem jim tam pověděl něco o podvodnících a zlodějích, kteří obírají pacienty a tak. Sprostý jsem nebyl, to ne, ale určitě supěl jsem jako lokomotiva. Hlavně jsem měl ale zkaženou náladu a trpce bezmocný pocit. Během dovolené jsem celou věc pustil z hlavy. Po návratu mi však telefonovala paní doktorka a já si málem sedl na zadek. V lékárně přišli na to, že mi lék skutečně nevydali. Zašli za doktorkou, lék přinesli, přidali omluvu pro mě a odpustili doplatek. Tak takové překvapení si nechám líbit. Rád přiznávám, že jsem se ve svém hodnocení spletl a že jsem to s těmi řečmi o podvodnících přehnal. A moc bych přál ostatním, aby takovou zkušenost jako já udělali také.

autor: Ivan Sekanina
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.