Program letošních Colours of Ostrava je kompletní

11. červen 2012

Nejen Dolní oblast Vítkovice, ale i centrum Ostravy zažije letos v červenci nezaměnitelnou atmosféru Colours of Ostrava. Čtyřdenní letní festival se totiž na dva dny znovu ukáže i v ulicích krajské metropole, kde kolemjdoucím zdarma nabídne ochutnávku festivalového programu. A to není všechno.

Takzvaný Festival v ulicích doprovodí Colours už podruhé v řadě a stejně jako ve svém pilotním ročníku doufá, že znovu naláká tisíce diváků. Letos by tomu mělo pomoct jeho rozšíření z Masarykova náměstí až k Fóru Nová Karolina.

„Minulý rok to bylo na poměrně malém území a určité věci se možná kryly a možná i vzájemně rušily. To znamená, že letošním rozložením bychom se tomu chtěli vyvarovat, že jedna stage nebude rušit druhou,“ vysvětluje Petra Hradilová, ředitelka Festivalu v ulicích.

Doprovodný festival bude mít letos svou stěžejní základnu právě u nového nákupního centra.

„V okolí kolem Fóra Nová Karolina budou dvě hlavní stage, kde budou vystupovat hlavně kapely z Colours, plus můžeme očekávat večerní koncerty například Tomáše Kluse a Banjo Bandu Ivana Mládka,“ dodává Hradilová.

Na dalším pódiu můžeme očekávat především tanec, a to hlavně v podání studentů Janáčkovy konzervatoře, kteří se představí i přímo v ulicích Ostravy.

Lákat budou kapely z celého světa

Ale zpátky k hudebnímu programu. K návštěvě Colours totiž budou veřejnost lákat kapely z různých koutů světa.

„Uslyšíme z Keni kapelu Sauti Soul, uvidíme také Bassekou Kouyateho z Mali, velmistra, hráče na koru. Z Izraele uvidíme kapelu Al-Yaman, báječnou a opravdu nádhernou velmi moderní kapelu Euzen z Dánska. Bude to opravdu program velmi bohatý, doplněný asi čtyřicítkou dalších českých kapel, které budou hrát nejen na pódiích, ale budou hrát po celém městě,“ slibuje ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Pouliční umělci tak v podstatě propojí centrum města s Dolní oblastí Vítkovice, kde se letos poprvé Colours of Ostrava uskuteční. Konkrétně od 12. do 15. července.

autor: Kateřina Daňková
Spustit audio