Řada cest zůstává neprůjezdných, železnice se vrací k normálu

18. květen 2010
Zprávy , Zprávy

Povodně stále komplikují dopravu v Moravskoslezském kraji. Řada zaplavených silničních úseků zůstává uzavřena, některé se ale daří postupně zprůjezdňovat. Problémy přetrvávají i v železniční dopravě, na hlavním ostravském tahu se jezdí po jedné koleji.

Neprůjezdná stále zůstává například část ulice 1. května v Polance nad Odrou, Vojenská ulice ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, část Havlíčkova nábřeží v centru Ostravy, ulice Na Náhonu v Přívoze. Na dalších místech je provoz jen jednosměrný a řídí ho policisté. V obou směrech je neprůjezdná silnice mezi Jistebníkem a Košatkou.

Problémy jsou také ve Studénce, kde jsou uzavřeny ulice Družstevní a Nádražní. V obou směrech je pak kvůli popadaným stromům uzavřená silnice III/46411 ve směru od Lubojat na Tísek.

V Ostravě se podařilo na některých úsecích provoz obnovit. „Došlo ke zprůjezdnění ulice Ostravské v Šenově, provoz je omezen vždy do jednoho jízdního pruhu, nicméně komunikace je již průjezdná v obou směrech - z Ostravy na Havířov, i z Havířova do Ostravy. Zprůjezdněna byla také ulice Mariánskohorská - takzvaná Myší díra,“ řekla před 15:00 mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Dopravní situace se dnes výrazně zlepšila v Havířově. Kromě uzavírky na ulici U Koupaliště byly už všechny silnice otevřeny.

Aktuální dopravní situaci můžete sledovat na webu Zelené vlny nebo na www.dopravniinfo.cz.

Situace se zlepšila na železnici

Kromě regionální trati Bohumín - Chalupki jezdí už v Moravskoslezském kraji vlaky na všech tratích. Železničářům se podařilo obnovit spojení na hlavním koridoru mezi Polankou nad Odrou a Ostravou-Svinovem. Jezdí se tam po jedné koleji.

„Po té jedné koleji jsou vedeny všechny vlaky, a to dálkové i regionální dopravy. Je tam snížená rychlost na 30 km/h, ale i přesto, že je snížená kapacita té vlakové cesty i snížená rychlost, nabírají vlaky zpoždění jen do deseti minut,“ říká regionální mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

autoři: tif , Ivan Sekanina
Spustit audio