Radnice ve Frýdku-Místku se hádá s Ředitelstvím silnic a dálnic kvůli mostu

10. únor 2011

Oprava konstrukce na průtahu městem za 200 milionů korun je připravená už od loňska. Mezi letošní plánované investice se ale nedostala. Státem ovládaná organizace tvrdí, že se řídí přáním magistrátu, který se chce vyhnout dopravnímu kolapsu. Ten to ale rozhodně odmítá. Proč se letos nezačne pracovat na klíčové dopravní stavbě, není jasné.

Pod estakádou u Víceúčelové sportovní haly je oblíbené parkoviště. Je sice bezplatné, ale ne bez rizika. Všude tu visí tabulky, které upozorňují na padající kusy betonu.

„Já tady mám strach. Pořád se dívám nahoru, aby mi něco nespadlo na hlavu,“ říká jeden z parkujících řidičů.

Na první pohled je jasné, že oprava mostu, po kterém projede každý den 45 tisíc automobilů, je nezbytná. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ji ale nemá v plánu. Nechce ji prý vedení radnice.

„Město Frýdek-Místek požádalo o posun termínu opravy estakády na příští rok z důvodu
opravy jiného mostu, který má pro ně větší prioritu. Tento most ale není ve správě ŘSD a došlo by tudíž k dopravním komplikacím,“ vysvětluje mluvčí Nina Ledvinová

Ve Frýdku-Místku ale o ničem nevědí.

„O posunutí termínu jsme Ředitelství silnic a dálnic určitě nepožádali,“ reaguje překvapený náměstek primátora Michal Novák.

To, že město nechce dvousetmilionovou investici, odmítá. Naopak ji považuje za klíčovou.

„To je pravda, že budeme opravovat jiný most, bude to v ulici T.G. Masaryka. Nicméně, ten s opravou estakády až tak přímo nesouvisí. Ty akce budou probíhat od dubna do června letošního roku. Po tomto termínu je oprava estakády klidně možná,“ dodává Michal Novák.

Město chce s ředitelstvím v příštích dnech intenzivně vyjednávat. Jisté je, že peníze na letošní zahájení oprav momentálně v rozpočtu nejsou.

Spustit audio

Více z pořadu