Rekonstrukce lázní v centru Ostravy je hotová

15. červenec 2009

V Ostravě se už v pátek otevře Vodní svět. Takový název teď nesou zrekonstruované Městské lázně, které Ostravané znají jako Čapkárnu. Úprava vnitřních prostor odstartovala loni v září. Teď se mohou návštěvníci těšit například na dva nové tobogány, vodní jeskyni či moderní wellness centrum.

Například paní Andrea připouští, že jí funkční bazén v centru Ostravy během rekonstrukce chyběl. "Jelikož mám miminko, chtěla jsem začít plavat s kojencem a bylo zavřeno a jinde je docela plno, takže nám chyběl. V září začínáme. Nejvíce asi využijeme dětské atrakce," dodává paní Andrea.

Oprava Vodního světa v Ostravě si vyžádala 115 milionů korun. Ředitel městské společnosti Sareza Jaroslav Kovář doplnil, že rekonstrukci zaplatil magistrát. "Nejednalo se jen o vnitřní prostory, ale jednalo se o kompletní výměnu oken, fasády, střechy, přístavba tobogánu. Částka se jeví jako vysoká, ale vzhledem k tomu, že ten dům má asi 50 let, zůstal prakticky jen železobetonový skelet, do kterého se dělaly úplně nové interiéry, takže vynaložené peníze tomu odpovídají," upřesnil Kovář.

Takzvaná Čapkárna má také venkovní areál, který prošel rekonstrukcí před dvěma lety. Jak upřesňuje mluvčí Sarezy Gabriela Gedelová, venkovní a vnitřní část bude propojená. "V době letní sezóny tak lidé mohou využívat obě části s tím, že v rámci základního vstupného budou mít návštěvníci k dispozici plavecké bazény a vodní atrakce - tobogány a vodní jeskyni v bývalém krytu civilní ochrany," dodává mluvčí.

Během letní sezóny budou návštěvníci za celodenní vstupné platit 90 korun. Na rodiny s dětmi pak čekají cenově zvýhodněné lístky.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu